Kfee Koffie Blog
koffie als cadeau

Koffie als cadeau voor de feestdagen? Drie leuke tips!

Voor veel mensen is koffie een onmisbaar onderdeel van hun ochtend en dag, een dagelijkse bron van energie. Er zijn echter ook heel wat mensen voor wie koffie een traktatie is, een hobby en een manier van leven. Van de drukke professionals die drie keer per dag bij de Starbucks binnen springen voor een oppepper in één van hun favoriete smaken tot de toegewijde aficionado’s met een uitgebreide installatie thuis en een keuken vol exclusieve koffiebonen, coffee lovers bestaan er in alle soorten en maten.

Als gevolg daarvan is het algemene “koffie aanbod”, van de verschillende machines en accessoires tot de verkrijgbare bonen en smaken zelf ook enorm uitgebreid geworden. Dat komt wel mooi van pas als je voor de feestdagen één van je koffiegekke vrienden wil verrassen met een origineel cadeautje. Je kan ontzettend veel kanten op met deze hobby, dus hebben wij besloten om je alvast op weg te helpen met enkele leuke tips. Hopelijk zorgen ze voor wat inspiratie!

Cold brew koffie on demand

Wanneer het om koffie (maar ook over thee!) gaat, heeft “cold brew” eigenlijk betrekking op een bereidingsmethode waar je geen koffiezetapparaat voor nodig hebt. Het werkt als volgt: je giet koud water, niet warmer dan kamertemperatuur, over een hoeveelheid grof gemalen koffie, waarna je het mengsel minstens 12 uur laat trekken. De precieze duur van het trekken is ook afhankelijk van je smaak, maar de reden voor de lange trekperiode is dat koud water de koffiesmaak veel minder snel opneemt dan warm water.

Het ontbreken van warm water zorgt er echter ook voor dat de koffie een frissere en minder bittere eindsmaak krijgt. Met behulp van een cold brew koffiemaker kan je dit ook in een handomdraai thuis klaar maken. Er bestaan heel wat verschillende merken en uitvoeringen, inclusief hele betaalbare die als hartstikke origineel koffiecadeau kunnen dienen.

koffie geschenkOntdek je smaak

Een beetje koffieliefhebber heeft al verschillende smaken en bereidingen geproefd in zijn of haar leven. Sterker nog, één van de leukste dingen voor de meeste coffee lovers is om nieuwe soorten koffie te ontdekken. Dat kan in een restaurant zijn, bij een nieuw cafeetje, of gewoon thuis. Er bestaan namelijk ontelbare soorten koffie, zowel gemalen als in volledige boonvorm, die je in huis kan halen om zelf te experimenteren.

Het kan dus heel leuk zijn om je koffiegekke vriend of vriendin, bijvoorbeeld, een proefpakket cadeau te doen met daarin verschillende soorten koffiebonen, of een mooie grof gemalen koffie die je niet zomaar in iedere supermarkt tegenkomt. Wie weet dat je jouw vriend of vriendin wel helpt om zijn of haar favoriete koffie aller tijden te ontdekken.

Die heerlijke geur van koffie

Zelfs als je niet echt van koffie houdt, is de kans groot dat je de geur van koffie wel aangenaam vindt. Wat is er nou lekkerder dan wakker worden met een licht geurtje van vers gemalen koffie in huis? Voor de coffee lovers in je leven waarschijnlijk vrijwel niks.

Daarom kan een mooie geurkaars met koffiegeur ook wel een grappig cadeautje zijn. Tegen betaalbare prijzen kan je tegenwoordig al kwalitatief hoogstaande geurkaarsen van wax vinden die zorgen voor een heerlijke, authentieke koffiegeur in huis. Er zijn zelfs kaarsen waarin echte koffiebonen zitten, zowel in het kaarsvet als op de kaars zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.