Kfee Koffie Blog

Beste Espressomachines: De 3 beste espressomakers uit onze test

Om van een goede koffie te genieten zijn er vele methoden. Er zijn er die de voorkeur geven aan het klassieke mokka-koffiezetapparaat en er zijn er die zich allang hebben bekeerd tot het gebruik van de beste espressomachines, om te genieten van de drank zoals die in een koffiebar wordt bereid. De voorstellen in deze zin ontbreken niet en de fabrikanten hebben zich uitgesloofd in het creëren van oplossingen op maat voor elke gebruiker en voor elk soort behoefte.

Verschillende manieren om koffie te zetten

espressomachinesKoffieliefhebbers weten dat er meer dan één manier is om koffie te bereiden. Er is de Amerikaanse koffie, de mokkakoffie, de Turkse koffie, de Ierse koffie (eigenlijk een koffie waaraan whisky is toegevoegd)… en er zijn er die tientallen manieren van koffiedrinken in de wereld. Elk land heeft zijn eigen traditie, maar echte kenners die weten wat de sterke smaak en het rijke aroma van een vers gezette koffie is, weten dat er niets beter is dan een drank die is gezet met een machine van topkwaliteit.

Maar elke dag koffie drinken in een koffiehuis kan duur zijn. Investeren in een espressomachine van hoge kwaliteit betekent dan ook dat je jarenlang kunt genieten van je heerlijke nectar wanneer je maar wilt.

De beste koffiemachine voor thuisgebruik moet dezelfde resultaat geven als dat wat een barista uit zijn machine haalt. Dit gebeurt in de vorm van een reeks automatiseringen die je in staat stellen van de beste koffie te genieten, ongeacht het type machine, merk en model waarvoor je hebt gekozen.

De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B

Beschrijving van de espressomachine

Deze espressomachine heeft een vermogen van 1450 watt en veel verschillende functies. Daardoor kun je met deze espressomachine je koffie heerlijk op smaak brengen en elke dag genieten van de perfecte koffie. De machine kan zowel met koffiebonen als met gemalen koffie gebruikt worden.

De belangrijkste eigenschappen

Het cappucinosysteem zorgt ervoor dat je na het zetten van een café lungo of een expressie direct een romig melkschuimlaagje kunt toevoegen.

Het waterreservoir van deze espressomachine is 1,8 liter en je kunt 250 gram koffie in het bonenreservoir doen. Het afsluitbare deksel zorgt ervoor dat het aroma van de koffiebonen behouden blijft en de smaak van de koffie op zijn best blijft. De geïntegreerde duurzame kegelkoffiemolen heeft een instelbare maalgraad met dertien snelheden.

Koffie zetten kan efficiënt en eenvoudig dankzij het bedieningspaneel van de espressomachine. Met een grote knop bepaal je snel de sterkte of soort koffie die je wilt zetten. Een intern verwarmingssysteem zorgt ervoor dat de espresso altijd op een vaste temperatuur bereid wordt.

De hoogte van het koffiekopje mag variëren van 86 tot 142 mm. De machine heeft een automatisch reiniging- en ontkalkingsprogramma. Een indicatielampje geeft aan wanneer de espressomachine moet ontkalkt worden. Sommige onderdelen zoals het lekbakje, het stoompijpje en het waterreservoir kunnen in de vaatwasser gereinigd worden

Technische kenmerken

 • Deze espressomachine is geschikt voor café lungo en espresso
 • Er zijn vijf programma’s om het soort en de sterkte van je koffie te bepalen
 • Een stoompijpje zorgt voor het heerlijke melkschuim op je espresso
 • Je kunt twee kopjes koffie tegelijk zetten
 • De pomp van de espressomachine levert een druk van vijftien bar
 • Het toestel weegt 10,5 kg en heeft een hoogte van 35,1 centimeter

Siemens EQ.6 Plus s500

Beschrijving van de espressomachine

Met deze volautomatische espressomachine van Siemens zet je met een druk op twee heerlijke espresso’s. Je kunt met het toestel ook cappuccino, espresso macchiato of latterna bereiden.

De belangrijkste eigenschappen

Het bonenreservoir is geschikt voor driehonderd gram koffiebonen. Je hebt ook altijd voldoende water in voorraad met een reservoir van 1,7 liter. Om de inhoud van je kopje juist te doseren kun je het de Individual Cup knop gebruiken en het volume aanpassen. Je kunt de hoeveelheid melk ook aanpassen en je kunt je favoriete instellingen opslaan.

Daarnaast heeft de machine een flexibele melktoevoer. Melkschuim maak je bijvoorbeeld via het optionele melkreservoir of direct uit het melkpak. Je kunt ook kiezen voor meer koffievarianten, namelijk American coffee, pure white coffee of espresso macchiato. Een keramische maalschijf haalt het maximale aroma uit elke koffieboon en heeft een lange levensduur.

Bij het eerste gebruik zal de koffie een beetje slap zijn. Na korte tijd komt de koffiesterkte automatisch op smaakt door de juist ingestelde maalstaand voor de koffiebonen. Het beste melkschuim kun je maken met volle melk. Het is ook best om gekoelde melk te gebruiken.

De technische kenmerken

 • De expressomachine heeft tien instelbare functies
 • De melkopschuiming gebeurt automatisch met een slangetje
 • Je kunt de zowel de maalgraad voor koffiebonen aanpassen als de hoeveelheid water die gebruikt moet worden.
 • Het toestel is 38, 5 centimeter hoog en weegt 9,8 kg
 • De gebruikt materialen voor het ontwerp van de machine zijn BPA-vrij
 • De anti-slipvoetjes zorgen voor perfecte stabiliteit
 • Het toestel heeft een vermogen van 1500 watt en produceert een maximaal geluid van 64 dB

Philips LatteGo 5400 serie

Beschrijving van de machine

Met maar één druk op de knop kun je heerlijke koffievarianten zoals espresso, cappuccino, latte macchiato bereiden. Met de melkopschuimer voeg je een zijdezacht laagje melkschuim.

De belangrijkste eigenschappen

Via het gebruiksvriendelijke display kun je binnen de kortste tijd je heerlijke koffie bereiden. In een paar stappen pas je de smaak van verse koffiebonen helemaal naar wens aan. Gebruik de koffie-aanpassingsfunctie om sterkere koffie te zetten, zodat je een extra kopje kunt drinken. Dit maakt je koffie smaakvoller, maar niet bitter. Onze molen is 100% puur keramiek: hard en precies, zodat je kunt genieten van maar liefst 20.000 kopjes verse, aromatische koffie. Vervang het filter volgens de vereisten van de machine. Je hoeft de machine niet te ontkalken tot vijfduizend kopjes.

Het aroma extract-systeem zorgt voor de perfecte balans tussen de watertemperatuur en het aroma. Het debiet van het water dat tussen de 90 en 98 °C warm heeft wordt aangepast volgens de instelling die je gekozen hebt. Er zijn twaalf verschillende standen in te stellen.

Technische kenmerken

 • De koffielade heeft een capaciteit van twaalf porties terwijl de melkbeker een inhoud heeft van 0,26 liter.
 • De pomp produceert een druk van vijftien bar
 • De espressomachine weegt acht kilogram en gemakkelijk te bedienen en te reinigen
 • Zowel de afvalbak als het waterreservoir bevinden zich aan de voorkant van het toestel
 • Je kunt vijf verschillende instellingen kiezen voor het aroma en twaalf voor de maalgraad van je koffiebonen
 • Het afneembare waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter