Kfee Koffie Blog
beste cafetieres

De 3 Beste Cafetières: onze favoriete French Presses uitgelicht

Hoe zet je koffie met een cafetière

Het in de wereld wijdverbreide en Noord-Europese landen wijdverbreide infusiesysteem van de French press is in Nederland en België minder bekend.

Laten we de kenmerken en het juiste gebruik van het met dit toestel worden verkregen.

beste cafetieres french pressHet ontwerp

Het systeem van infusie en extractie van de koffiezet bestaat uit een cilindrische kan, gemaakt van Pyrex glas of een ander stevig materiaal, zelfs van kunststof, en een deksel waaraan een plunjer is bevestigd die eindigt met een filter.

Wanneer de zuiger wordt neergelaten en op het mengsel van heet water en koffiepoeder drukt, wordt de drank van het poeder gescheiden.

De meeste van de beste cafetières hebben een gekend design dat je meteen kan herkennen. Ook de french presses die wij selecteerden hebben vaak deze gekende look – het is zelfs een deel geworden van wat een cafetière zo leuk maakt: het heeft iets retro; iets “echt” – iets wat we bij meer moderne koffiezetmachines van merken als Siemens of Philips toch wel een beetje missen soms, niet?

De oorsprong van het Franse koffiezetapparaat

Vandaag de dag zijn er veel evoluties, vooral op het gebied van materialen, want de vorm en de structuur zijn nog bijna precies zoals ze ooit waren.

De eerste versie van deze koffiepot bestond uit een cilindrisch reservoir en een plunjer die aan het uiteinde was voorzien van een geperforeerde tinnen filter en flanellen schijven: het systeem voor “het filteren van koffie door een plunjer” werd in 1852 in Frankrijk gepatenteerd door Meyer en Delforge, een goudsmid en een handelaar. Meer dan vijftig jaar gingen voorbij en in 1931 patenteerde een Italiaan, Attilio Calimani, een modernere versie van de Franse pers, later geperfectioneerd met Pyrex glas en een gaasfilter door een andere Italiaan, Bruno Cassol, en door de beroemde firma Melior, met het model Chambord.

Hoe zet je een koffie met de plunjer koffiezetapparaat

De koffie die met de Franse pers wordt verkregen is niet zo intens als een espresso, maar wel aangenaam en rijk aan aroma’s. Om een perfect evenwicht te bereiken zijn de kwaliteit van de grondstof, de juiste dosering en de maling van fundamenteel belang. Dit laatste is van fundamenteel belang, want hoe lager het aantal in de vloeistof zwevende deeltjes, hoe beter het resultaat zal zijn. Een te fijn gemalen koffie zou namelijk het filter van het koffiezetapparaat kunnen verstoppen en een te grof mengsel zou de drank juist verwateren.

De ideale maling is die welke bekend is onder de benaming “regular”, die het mogelijk maakt beide nadelen te vermijden. Ook de temperatuur van het water moet onder controle worden gehouden: het moet zeer heet zijn, maar niet kokend, om te voorkomen dat de koffie verbrandt en bitter wordt.

De juiste doses

Achter elk lekker kopje koffie zitten deskundige handen en kennis van het ingrediënt. Laten we eens kijken met welke aspecten rekening moet worden gehouden bij het gebruik van een dit soort koffiezet:

 • Verhouding: 36 g poeder / 530 g water
 • Grootte van de gemalen deeltjes: 1000 – 1200
 • Watertemperatuur: 92 – 94°C
 • Infusietijd: vier minuten

Biggcoffee FY04 French Press

De beschrijving van de cafetière

Met deze French press cafetière haal je een toestel in huis om te genieten van pure koffiesmaak. Je zult genieten van dit ontwerp dat de naïviteit van eenvoud weerspiegelt. Je deze cafetière meenemen naar het werk of waar je ook gaat.

De belangrijkste eigenschappen

De French press is een van de populairste koffiezetmethoden, waarmee je gemakkelijk heerlijke koffie kunt maken en tegelijkertijd kleur kunt toevoegen aan je tafeldecoratie met zijn stijlvolle ontwerp. Deze cafetière is gemaakt van roestvrijstalen frame en borosilicaatglas, wat helpt om de warmte lang vast te houden.

De gemakkelijk vast te pakken kunststof handgreep is hittebestendig. Deze speciaal ontworpen Franse filterpers is de eerste keuze voor het maken van snelle en heerlijke koffie, gemakkelijk schoon te maken en tijd te besparen. Deze cafetière wordt geleverd in een geschenkdoos en is een ideaal geschenk voor design- en koffieliefhebbers.

Technische eigenschappen

 • Deze cafetière heeft een inhoud is 350 ml en is gemaakt van borosilicaatglas dat bestand is tegen hoge temperaturen
 • Het frame is gemaakt van roestvrij staal en is zestien centimeter hoog
 • Je kunt drie kopjes tegelijk stellen

BiggDesign – French Press Koffiemaker

Beschikbaar bij deze verkopers

Beschrijving van de cafetière

Deze cafetière is een soort hogedrukkan die een aanrader is voor echte koffieliefhebbers of mensen die het kant-en-klare moderne koffiezetten beu zijn.

Deze koffiezet heeft een aantrekkelijk ontwerp met twee schattige katten. Je kunt dit toestel niet alleen thuis gebruiken, maar ook meenemen om heerlijke koffie te zetten op reis, op het werk, bij de buren ….

Het is een populaire koffiezetmethodes die zorgt voor gemakkelijk zetten van heerlijke koffie. Het borosilicaatglas dat vast zit in een roestvrijstalen frame zorgt ervoor dat de koffie lang warm blijft.

De handgreep is hittebestendig en zorgt voor een goede grip en veiligheid. Bij levering ontvang je als koffieliefhebber en misschien ook als kattenliefhebber twee bekers met de print erop van een lieflijke kat.

Technische eigenschappen

 • De kan is isolerend en heeft een los deksel
 • De cafetière mag niet gereinigd worden in de vaatwasser
 • De afmetingen van de cafetière zijn (b x h x d): 9 × 8 × 18 cm en weegt zeshonderd gram
 • De kan met een inhoud van een halve liter is voorzien van een anti-drup giettuit

Aerolatte Cafetière

Beschikbaar bij deze verkopers

De belangrijkste eigenschappen

Koffie zetten met dit apparaat is heel eenvoudig. Voeg de juiste hoeveelheid gemalen koffie toe en gebruik water dat niet kookt om je koffie te zetten. De schaalverdeling op de glazen kan geeft de juist verhoudingen aan. Druk na een paar minuten de pers tot het einde en geniet van de rijke en aromatische koffie.

De French press wordt geleverd met een glazen, vaatwasbestendige, kan. De watertoevoer is voorzien van een microfilter en een tweede filters voorkomt dat er bezinksel in je koffie terecht komt.

Technische kenmerken

De glazen kan is doorzichtig en bestand tegen hoge temperaturen

 • Het toestel is 17 cm hoog en weegt 400 gram
 • Het toestel is geschikt voor drie kopjes heerlijke koffie
 • De kan heeft een inhoud van een halve liter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.