Kfee Koffie Blog
affogato

Zelf Affogato maken thuis? Het is erg simpel!

Een Affogato is een heerlijk Italiaans ijsdrankje dat je makkelijk thuis kunt maken. Het betekent letterlijk “verdronken” in het Italiaans, en het recept is heel eenvoudig. Hieronder staan de stappen om je eigen Affogato te maken.

  1. Begin met het maken van een kopje espresso. Gebruik hiervoor een espresso apparaat of een mokkenpers, afhankelijk van wat je in huis hebt. Zorg ervoor dat de espresso stevig en smaakvol is. Maak niet één espressio, maar een dubbel shot.
  2. Terwijl de espresso wordt gemaakt, schenk je een schepje van je favoriete ijs in een glas. Dit kan vanille-ijs zijn, maar je kunt ook kiezen voor chocolade-ijs of een andere smaak naar keuze.
  3. Zodra de espresso klaar is, giet je deze voorzichtig over het ijs in het glas. Het ijs zal hierdoor langzaam smelten en een mooie crema-achtige textuur krijgen.
  4. Serveer de Affogato onmiddellijk, zodat het ijs niet te zacht wordt. Je kunt de drank garneren met wat cacaopoeder of amaretti koekjes, als je wilt.

Een Affogato is een lekkere manier om je dag af te sluiten, of om te genieten na een heerlijk diner. Het is een simpel recept dat je makkelijk thuis kunt maken, en het is zeker de moeite waard om te proberen. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.