Kfee Koffie Blog
beste melkopschuimers

De 3 beste melkopschuimers om dit jaar te kopen

Bekijk
Beste prijs-kwaliteit
Inventum
Bekijk

Doorslaggevende factoren bij de keuze van een melkopschuimer

De capaciteit

Het is een apparaat dat warme of koude melk verandert in een zacht schuim voor cappuccino’s, lattes en andere specialiteiten met melk. Bij de aankoop zijn er enkele normen waar je rekeningen moet mee houden. Zo zijn het volume, de temperatuur, het gebruik ….belangrijk. We bespreken enkele van deze kenmerken in detail.

melkopschuimer kopenDe eerste beslissende factor bij de keuze van een kopschuimer is de maximale capaciteit van de vloeistof die het apparaat kan bevatten, omdat deze maatstaf van invloed is op de hoeveelheid melk die het apparaat tijdens een enkele werkbeurt kan verwerken.

Deze eigenschap is bijzonder belangrijk wanneer je, eventueel om ’s morgens het ontbijt sneller klaar te maken, een hoeveelheid schuim moet verkrijgen die geschikt is voor de bereiding van meer dan een cappuccino in een keer.

De melkopschuimers die nu op de markt zijn, hebben gewoonlijk twee capaciteiten: de eerste, die groter is, is beschikbaar voor de melk die moet worden verwarmd en niet moet worden omgevormd tot een zachte room voor cappuccino’s en latte’s, terwijl de tweede een kleinere capaciteit heeft en indicatief is voor de melk die moet worden opgeklopt, omdat tijdens deze bewerking het volume van de vloeistof sterk toeneemt en dus uit het vat voor de melkbereiding zou kunnen lekken.

De structuur van de melkopschuimer

De structuur van een elektrische opschuimer kan van verschillende types zijn, die zich elk onderscheiden door bepaalde sterke en zwakke punten in verband met het bedoelde gebruik van het product, en daarom is het nodig deze goed te bespreken en de meest geschikte voor uw behoeften te kiezen.

Alle melkopschuimers worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een basis waarop een kannetje of een glas van verschillende afmetingen en materialen staat dat de echte “kookkamer” is, waarin de melk wordt verwarmd of het schuim wordt gevormd.

De In elkaar grijpende structuur

De melkopschuimers die tot deze groep horen, bestaan uit een zeer hoge basis, die kan worden omschreven als een basis waarop de kan of het glas wordt geplaatst met een handvat waarin de vloeistof gedaan wordt.

Het reservoir waarin de melk wordt verwarmd of opgeklopt, ontwikkelt zich vooral in de breedte en niet zozeer in de hoogte, evenals de basis zelf; daarom is dit type structuur wat groter dan het andere type.

Structuur met roterende basis

Dit type structuur bestaat uit een 360° draaibare basis, waardoor de opschuimer in elke positie kan worden geplaatst, zonder al te veel aandacht te moeten besteden aan de juiste aansluiting. Het is ook een compactere en ruimtebesparende structuur, ideaal voor wie het product in volle zicht wil laten staan in de keuken, maar niet over al te veel ruimte beschikt.

Het vat waarin de melk wordt verwarmd of opgeklopt, ontwikkelt zich in de hoogte en kan in wezen van twee types zijn:

 • Kan met handvat: de kan heeft de vorm van een traditionele kan en is voorzien van een handvat waarmee je de verwarmde melk of het melkschuim op een eenvoudige en handige manier kunt vastnemen en uitschenken. Deze modellen komen overeen met de melkopschuimers met het eenvoudigste ontwerp en die nu het populairst zijn op de markt.
 • Cilinderkruik: wordt gekenmerkt door een moderner en minimalistisch ontwerp, maar hoewel deze houder athermisch is en dus kan worden vastgepakt zonder te verbranden, wordt hij niet door iedereen geprefereerd omdat velen de voorkeur geven aan de aanwezigheid van een handvat dat het vastpakken vergemakkelijkt.

Bij de keuze van een opschuimer kunt je uiteraard rekening houden met andere structurele en technische factoren die verband houden met persoonlijke smaak, zoals het ontwerp en de uiterlijke kleur van de melkopschuimer, de maximale temperatuur, het reinigen …

Philips Senseo CA6500 melkopschuimer

Beschrijving van de melkopschuimer

Met dit huishoudtoestel van Philips maak je zacht en delicaat melkschuim. De inhoud van 120 ml maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor twee cappuccino’s. De melkopschuimer is eenvoudig te bedienen.

De belangrijkste eigenschappen

Doordat de temperatuur en de snelheid van deze melkopschuimer perfect ingesteld zijn krijg je een melkschuim met de stijfheid en fijnheid van het ideale schuim.

De antikleeflaag en het gladde oppervlak zorgen ervoor dat je het toestel alleen maar maar moet afspoelen om te reinigen.

Technische kenmerken

 • De snoerloze draaibare voet zorgt ervoor dat de melkopschuimer gemakkelijk kan opgetild worden
 • Het toestel is centimeter hoog en weegt zeshonderd gram.
 • De melkbeker heeft een inhoud van 0,12 liter
 • Het toestel is voorzien van antislipvoetjes, een automatische uitschakeling en een snoer van 75 centimeter.

Inventum MK350 melkopschuimer

Beschrijving van het product

De opgeschuimde of verwarmde melk die je klaarmaakt met deze melkschuimer is snoerloos uit te schenken. Zodra het melkschuim of de warme melk klaar is, schakelt het toestel uit.

De belangrijkste eigenschappen

Met de Inventum schuim je tot 115 ml melk op en verwarm je tot 240 ml melk. Zodra het melkschuim of warme melk is bereid, wordt de melkopschuimer automatisch uitgeschakeld.

In maar negentig seconden drink je melkschuim, proef je heerlijke cappuccino, latte macchiato …. In principe kunnen alle soorten melk worden gebruikt, zelfs sojamelk maar volle melk werkt het beste. De speciale coating aan de binnenkant maakt het ergonomische handvat is de melkopschuimer gemakkelijk vast te nemen.  Het melkreservoir heeft een antiaanbaklaag. Hierdoor is de melkopschuimer gemakkelijk schoon te maken met water en theedoeken. Met de 360 ​​graden draaibare voet plaats je de beker na gebruik gemakkelijk terug in de voet, zoals je hier kan zien.

De technische kenmerken

 • Het apparaat heeft een deksel met een kijkvenster en voorzien van antislipvoetjes
 • Het toestel is achttien centimeter hoog en weegt 885 gram
 • Het is voorzien van een anti-kleeflaag
 • De behuizing is gemaakt van roestvrij staal
 • Het toestel heeft een snoerlengte van zeventig centimeter
 • De melkopschuimer weegt achthonderd gram

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS

Beschikbaar bij deze verkopers

Beschrijving van de melkopschuimer

Deze opschuimer dient om razendsnel de lekkerste cappuccino’s, latte macchiato’s en andere melkspecialiteiten te maken. Giet je favoriete melk in de opschuimer, druk gewoon op een knop, je krijgt direct het lekkerste melkschuim. Geniet ook van de heerlijke en authentieke smaak van huisgemaakte koffie.

De belangrijkste eigenschappen

De maximale capaciteit voor het verwarmen van melk is 240 ml en de maximale capaciteit voor het bereiden van schuim is 115 ml, voldoende voor een grote kop koffie of twee kopjes gewone koffie. Aan het ontwerp is ook een schenktuit toegevoegd om het schuim gemakkelijk uit te schenken. Door het speciale magnetische inductieproces en de interne antiaanbaklaag verbrandt de melk nooit en is hij gemakkelijk schoon te houden.

Bepalend voor de smaak van een cappuccino of latte is de temperatuur van de melk.  Als de melk te heet is, proef je dat direct. De KitchenBrothers melkopschuimer is voorzien van een SMART temperatuurregelaar. De melk gaat schuimen en wordt verwarmd tot de zo goed mogelijke temperatuur van 65° C, waardoor je nooit te hete melk drinkt.  Bij het schenken van melk smaakt de melk het zoetst bij een temperatuur van 60 tot 65° C en geeft het dus ook de beste schuimstructuur. Het apparaat is makkelijk in gebruik en iedereen kan hem bedienen. Stijlvol ontwerp, elegante styling en luxe uitstraling maken de bubbler een aanwinst in iedere keuken.

De belangrijkste technische eigenschappen

 • De opschuimer is gemaakt van roestvrij staal en kunststof
 • Het toestel heeft een vermogen van vijfhonderd watt en weeg 1,2 kg
 • Het heeft een voet die 360 graden draaibaar is
 • Het kan zowel warm als koud opschuimen
 • Het is voorzien van een anti-kleeflaag en schakelt automatisch uit
 • Een snoer van 75 cm zorgt voor de stroomvoorziening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.